Boilies
--
Boilie Maken
-- Pop-ups Maken
-- Boilie Mix

Voer
-- niet beschikbaar

Techniek
-- PVA voerbal
-- Boilie bom

Boilies
=> Pop-ups zelf maken

Heden ten dage is het vissen met pop-ups meer een regel dan een uitzondering geworden. Snowman of Snowgirl, Chodrigs, Bananerig en andere varianten pop-up rigs winnen met de dag terrein. Het kopen van deze gekleurde drijfballen is niet zo moeilijk. De kunst zit hem in het zelfdraaien van de pop-ups, een bijpassende pop-up voor je selfmade boilies.

Een pop-up die boven je voerstek uitsteekt. Het maken kan heel eenvoudig, hieronder enkele manieren omschreven.

Kurken ballen

Het heeft bijna geen uitleg nodig. Na het aanmaken van je boiliemix (volledig met eieren) heb je een mooi deeg. Dat deeg kneed je om het kurken balletje heen. Het gewenste drijfvermogen hangt af van de hoeveelheid deeg dat je gebruikt.

Het is verstandig om de kurken balletjes een halfuurtje in het water te leggen alvorens te gebruiken. Door het weken van de kurk zal het deeg beter hechten aan het balletje. Ikzelf heb deze methode geregeld gebruikt. Nadeel van deze pop-ups is dat het deeg wel eens van de kurk afvalt. Dan zit je een behoorlijke tijd met een kurk te vissen. Dat is niet bevorderlijk voor de vangsten.

Kurk dust.

Kurk dust is een mooie oplossing voor het kurken balletje. Kurk dust bestaat uit kleine stukjes kurk wat je vermengt met je aangemaakte boiliemix. De fijnheid van de stukjes kurk vermengen relatief goed door je mix. Een pluspunt van kurk dust is dat je de hoeveelheid zelf kan bepalen en daaraan gekoppeld het drijfvermogen.

Denk hierbij aan wafters (langzaam zinkende) die het makkelijker naar binnen gewerkt worden door onze vrienden de karper. Gebruik kurk dust niet bij grove boilies mixen. Door de kurk drogen ze flink uit en zullen je pop-ups gaan scheuren.

Bakkersgist Pup-ups

Neem 100 gram van je gebruikte boiliemix. Gebruik niet te voor vismeel. voeg daaraan 5-10 gram suiker toe en een zakje bakkersgist. Voeg 10 milliliter olie toe, dit kan alle soorten zijn. breek een ei in een kommetje en voeg al je attractieve toe zoals flavour. Je kan meer flavour gebruiken om een extra geur te verspreiden.

Goed kneden tot een gelijkmatige massa. Rol hiervan balletjes. Let op: Door het bakkersgist zullen de pop-ups groter worden na het bakken. Het advies is om ze de helft van de gewenste diameter te maken. Want een boilie van 10 mm wordt al snel 20 mm. Bak de bolletjes in de oven of in een bewegende koekenpan tot ze gaar zijn. Een minuut in de magnetron kan ook. Het drijfvermogen van deze bollen is ruim een dag. Wil je dit verhogen naar drie dagen voeg dan 10 gram ei-albumine toe.

Pop up Mix

Diverse leveranciers hebben een kant en klare oplossing. !!! De pop-up mix!!! Het verwerken is super makkelijk, eitje in een kommetje, geurtjes en kleurtjes erbij en koken maar. Nadelen zijn er ook. Dit spul is vrij kostbaar en je basis is niet het zelfde als je gevoerde boilies.

We hopen je voldoende handvaten te hebben gegeven voor het maken van je eigen pop-up.