Rigs
--
Chod Rig
--
Combi Rig
--
KD Rig
-- KDuzzle Rig
-- Kebab rig
--
Knotles Knot Rig
-- Kurv Shank Rig
--
Line-aligner
--
Maggot Rig
-- Multi Rig
-- Overgelode Rig
-- Rekker Rig
-- Scorpion Rig
-- Smack Rig
-- Speciale KD Rig
-- Standaard Rig
-- Spinning hook rig
-- Stiff Rig
-- Trigger D Rig

Knopen
--
3 kamer knoop
--
Domhoff knoop
-- Leadcore Leader
--
Lusknoop
--
Mahin leaderknoop
-- Wartel knoop

Rigs
=> Standaard Rig

Waneer je de foto bekijkt, zie je dat het een knap eenvoudig onderlijntje betreft. De lengte wordt ergens rond de 20 centimeter, het materiaal waarvan de onderlijn wordt geknoopt is in principe niet van belang. Als er maar gekozen wordt voor een sterke onderlijn van minsten 15 a 25 lb. De haak op de foto is een ashima c420. ik heb meer de voorkeur voor de habufa K1 maar deze zijn niet meer te verkrijgen dus gaan we maar op zoek naar een net zo goede haak het stukje krimpkous heeft een diameter van een halve millimeter, en meer heb je niet nodig. Simpel toch! Rig moeilijkheid makkelijk.

Stap 1: Knip ongeveer 20 centimeter af van je onderlijnspoel.
Stap 2: Maar de lus voor de hair met een 3 kamerknoop.
Stap 3: Vervolgens pak je de haak en beverstig deze doormiddel van een no-knot (of andere knoop die je handig vind).
Stap 4: Schuif 15 mm krimpkous over de haaksteel. Diameter van de krimpkous is 1,6 mm.
Stap 5: Het krimpen van de kous doe ik met een aansteker. Zorg er wel voor dat je het systeem nat maakt. Anders verbrand hij. Met stoom kan natuurlijk ook. Zorg voor een kromming naar binnen.
Stap 6: Vergeet niet dat je een halve tot centimeter ruimte houd tussen de haak en boilie dit voorkomt losschieters. Boilie bevestigen en vissen maar.

Dit systeem werkt het beste heb ik gemerkt met een inline lood systeem of een safty bolt bait. Bij het gooien vliegt deze niet zo snel in de klit. Het lood dat ik gebruik is kogel of peervormig van 80 gram of meer, bij een lager gewicht prikt de haak niet voldoende in de lip. Dit systeem is ook goed te gebruiken in snel stromende wateren, alleen zal het lood aangepast moeten worden anders rold het weg door de stroming.

Tip: Gebruik rond/ peervormig lood vanuit elke hoek is de massa der verplaatsing het zelfde. Dit zorgt voor een betere inhaking.