Blog Hoofd Menu

Blog Q1/Q2 2014
Blog Q3/Q4 2014

Blog Q1 2013
Blog Q2 2013
Blog Q3 2013


Gastbloggers
Blogger DaveHome
=> Karper Blog Maart 2011

Blog van 25 maart

De week leek maar niet voorbij te gaan, maar dan werd het dan toch vrijdag. Ik heb maar 12 uurtjes om te vissen omdat ik morgen ga baby zwemmen met mijn dochter. Maar nu richten op het vissen. De hengels heb ik strategisch uitgevaren zodat rond trekkende vis er theoretische langs zouden moeten komen. In de praktijk is dit water voor mij erg moeilijk.

De vis lijkt hier scheid te hebben aan alle regels. Dus het zal wel een rustige nacht worden.

In het verleden zijn op deze stek mooie vissen gevangen. Mijn neef wist hier in maart een spiegel te vangen van 37 pond. Waarom zou mij dat dan niet kunnen gebeuren. Ik had natuurlijk op save kunnen gaan en op de andere put te gaan zitten. Het is vaak een keuze.

Een die meerdere keren deze week door mijn hoofd zijn gegaan. Waarom dan toch hier. In dit water heb ik in 2002 een visje gevangen die toen der tijd net 11 kilo was.

Dit visje zou ik nu, 8 jaar later nog wel een keer terug willen vangen. De laatste keer dat ik deze vis gezien heb was hij niet meer zo klein. Nee, hij woog 20,1 kilo. Een echte kilo knaller.

Deze vis is voor mij een target geworden niet wetend of de vis nog leeft, hier nog zwemt of ...... Vul maar in het water ben ik in 2002 een beetje gaan ontwijken. Ondanks al mijn vis uren lukte het mij maar niet om een vis van boven de 15 kilo te vangen. Terwijl om me heen diverse mooie vissen werden gevangen.Voor mijn gevoel is het nu anders er is veel geleerd en veel veranderd. Wil niet zeggen dat ik het nu weet maar ben wel een heel stuk wijzer geworden.

Op kleinere wateren wist ik wel een paar mooie vissen te vangen die tot de top behoorde, wat is er anders aan dit water dan? Helemaal niks alleen geduld moet ik hebben. En dat ene moment gaat komen maar wanneer.....

Ondertussen is het ochtend geworden zoals verwacht is er geen beweging geweest op een van de hengels. Een bakkie koffie is dan een schrale troost. Volgende keer beter.

Blog van 18 maart

Het werk was het niet maar nat ben ik geregend ondanks dat het pas 18 maart is heb ik vertrouwen in de stek. Rond tien uur wordt het droog maar het blijft bewolkt. De temperatuur brijft dan ook vannacht rond de 5 graden. Ideaal voor het gedeelte dat ik zit te vissen.Ondanks dat de temeratuur goed blijft is het nog afwachten. Ik heb een van de hengels voorzien van het cf systeem en de andere met de KDuzzle. Ben benieuwd wat het me gaat brengen.Half twalf wordt ik wakker gegild door de hengel met het cf systeem een schub van rond de 16 pond vind mijn onthaakmat nummer 4 van 2011 is binnen. Snel uitvaren en het slaapzakkie weer in.

Rond 4 uur snacht wordt nog eens wakker de lucht is zoals voorspeld kraak helder dat doen de kansen verkleinen. Misschien als de zon het water zal raken komt er nog een vis langs. We wachten af.

Half 10 vond ik het genoeg geweest. De zon heeft de vis niet kunnen activeren.