Blog Hoofd Menu

Blog Q1/Q2 2014
Blog Q3/Q4 2014

Blog Q1 2013
Blog Q2 2013
Blog Q3 2013


Gastbloggers
Blogger Dave

 

Home
=> Karper Blog Juni - Juli 2011
Blog van 31 Juli (Zomer vakantie)
Het is weer weekend eindelijk kan de werkkleding in de was en mijn fris gewassen vis kleding uit de kast. Als een speer de spullen in de wagen en fluitend naar de waterkant. De radio staat zachtjes aan, ik hoor nog net het einde van een nummer van coldplay. Het 7 uur nieuws verteld me dat ik niet de enige ben die onderweg is.

Hordes vakantiegangers zijn op weg naar? Tja waar gaan ze niet heen. Ohoh dus ook naar de plas....... Ik druk het pedaal nog een stukje verder in. Een kwartier later bleek dit tevergeefs, er staan meer tenten dan ooit tevoren.

Wat nu? Ga ik naar een ander water of plant ik me tussen de rest van die vakantiegangers. Ik kies voor die laatste optie. Of ik een goede keus maak weet ik nog niet. Waar moet ik gaan zitten, mijn oog valt op een stek die aan weerskant al bezet is. Ik loop voor de goede orde nog even langs hun om te vragen waar ze liggen. Onbewust kies ik de juiste stek. Beide vissers zitten onder hun kant te vissen wat mij een voordeel oplevert omdat ik naar het midden wil gaan vissen.

Nadat alles op zijn plaats staat is het tijd om te turen over het water. En tenten te tellen, de teller blijft hangen op 21 inclusief de mijne. Ik hoef die avond niet lang te wachten rond de klok van 11 loop de rechter hengel als een speer af. Na een mooie dril komt er een spiegel boven drijven van net geen 15 kilo. Wat geeft dat een goed gevoel, tijdens die drukte toch een vis vangen en op een stek waar ik normaal niet zo snel zou gaan zitten.

De volgende dag ruimen al enkele vissers op. De vangsten zijn nu eenmaal slecht. De dag verloopt rustig, nabij 17 uur komt er weer beweging in, nu is het de linker hengel. Na een tamelijk makke dril komt er een rijen karper de kant op van precies 10 kilo. Mijn weekend kan niet meer stuk. 2 mooie vissen van moeilijk water. Maar daar bleef het niet bij die nacht ving ik nog een spiegel van 13 kilo. Ik was door het dolle.

Nu, vakantie 2011 is de drukte op de plas weg. Elke week zit er wel iemand te vissen maar het aantal tenten is vaak niet hoger dan 8. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de nachtvis-pas en het verbod op tenten. Niemand zit graag onder een open plu met regen. De meeste zijn uitgeweken naar andere wateren.

Ik ben benieuwd wat deze zomer gaat brengen.

Blog van 22 Juli (De man met een hobby)
Tuut tuut tuut tuut ik druk de wekker uit. Wankel stap ik mijn bed uit. Loop voorzichtig naar mijn kleding kast. In mijn ooghoek zie ik mijn PB in een mooi lijstje hangen. De water koker schiet uit en vul een emmer voor een kopje thee. Op de automatische piloot ga ik naar de pot om wakker te worden. De ipot verteld me dat het visweer prima is het enige is dat ik moet werken.
Daar wordt je wel wakker van. De sites van de karperwereld, Carpfeeling, en kgb worden in hoog tempo bezocht om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes. Spring vervolgens in de auto tijdens het rijden dwaal ik elke keer af als er een watertje langs de snelweg ligt. Zou er karper zwemmen? Na het werk bedenk ik wat ik kan gaan doen op mijn site. Ik werk hier enkele uren per week aan.
Zo vliegen de dagen voorbij tot het weekend is. Het is vistijd! Daar ga ik van genieten, en dat lukt ook redelijk. Wat een mooie hobby, de rust, de sfeer het water. Ik voel me eventjes onoverwinnelijk. De zaterdag ochtend wordt ik wakker en besef dat dit my way of live is. En zo start ik een nieuwe week.
Nu donderdag 21 juli het programma “help mijn man heeft een hobby” op tv is wordt het me pijnlijk duidelijk dat ik ook zo'n man met een hobby ben. Ik bedenk me hoe een leven zonder karpervissen zou zijn. Hoe hard ik ook probeer het lukt me gewoon niet dit uit mijn leven te verbannen. Ik probeer wel minder te gaan maar uiteindelijk moet ik het de week erna inhalen. En dan ben ik er 2 x zoveel mee bezig dan de week ervoor. Een afwijking in het hersenledige noem ik het maar, een virus in een computer programma. Zie die er maar uit te krijgen.

Ik ben geen slechte vader geen slecht echtgenoot. Nee ik ben persoon die van vissen houd. Zolang ik er een balans er in kan houden is het voor mij goed. En als mijn vrouw gaat roepen GOD mijn man heeft een hobby dan weet ik dat er even de rem op moet. Volgende week zwemt die dikke karper er ook nog wel. Tot dan,

Heb jij die aflevering gemist kijk dan hier


Toekomst Spiegelkarper.eu T-shirt
Blog van 20 Juli (Boilie Pomp voor massa draaiers 1)
Boilie, boilie en nog eens boilies. Er gaan per jaar aardig wat van die ronde knikker het water in. De laatste jaren is mijn aanpak drastisch veranderd. De emmer hennep komt alleen nog maar tevoorschijn als ik zeker weet dat het op het desbetreffende water de beste manier is. Op de wateren waar ik veel met hennep voer zijn vaak de wateren waar de witvis wat minder actief is. Ook wel gezegd niet aanwezig is. Ik kan het me niet meer veroorloven de hele nacht brasems te vangen. Vermoeidheid door een jong gezin en dan nachten brasems vangen is dan zeker niet de manier om er volgas mee door te blijven gaan. Het roer is nu om en het massaal bollen draaien is begonnen.
Vroeger! dan praten we over een jaar of 10 geleden was boilies draaien een tijd slopende hobby. Vervelend was het niet maar op 1 avond kon ik maar 10 eieren omzetten in bollen. Met de aanpak hennep en 25 boilies erop kon ik een maand vissen. In 2002 Besloten we een water volledig aan te pakken. We besloten het hele water te bevoeren. Terug te lezen in de rubriek verhalen de voercampagne. Er moest wat veranderen de handmatige boiliespuit werd ingeruild voor een hypermoderne gehaktmolen. Nu ging het echt een stuk sneller. We begonnen nog wat voorzichtig met 30 eieren maar dit werd al snel 60 en later zelfs 90 eieren op een avond gedraaid. Het klinkt niet veel maar 90 eieren is ongeveer 15 tot 20 kilo boilies.

Het waren 16 mm boilies dat kost nou eenmaal iets meer werk. Echt effectief draaien we op een avond maar 1,5 uur de rest van de tijd dronken we koffie en praten we over de juiste aanpak.

Helaas na een jaar dit gedaan te hebben besloten we te stoppen op het betreffende water. Vanaf dat moment stond ik er alleen voor. Tot afgelopen dinsdag, mijn nieuwe volautomatische gehaktmolen is een feit. Met wat gekregen spullen en wat knutselwerk word de boel in elkaar gezet en getest. Het kost nog wel even om de boel te stellen maar na een uurtje zit hij volledig in elkaar.

Ondertussen is het 22:00 uur en besluit er op dat moment geen testen meer mee draaien. Een bal deeg maken is nu zonde. Volgende week ga ik hem testen. De hele week kijk ik er naar uit, heb veel zin in het maken van boilies. Met een gezonde spanning vertrek ik van huis naar het clubgebouw. Waar het die avond allemaal maar moet gaan gebeuren. Het deeg wordt gemaakt de stugheid is vrij normaal. De molen word aangezet en de eerste brok boilie deeg aangeboden. Met de doordouwer druk ik het deeg naar beneden en bonk de molen loopt vast. Potjan dorrie mijn systeem faalt. Het deeg wordt wat zachter gemaakt ook dit geeft geen verbetering op het resultaat.

Telkens loopt de molen vast op het deeg. “Verdorie’ een avond werk en dan loopt het zo af. Helaas heeft de gebruikte molen niet voldoende kracht om de juiste hoeveelheid kracht te geven. De rest van het deeg verwerk ik handmatig. De raderen draaien op volle toeren, ik heb al weer een ander idee maar daar de volgende keer meer over. In de boilie pomp revisie 2.
Blog van 9 Juli (Sessie verslag)
Een heerlijk briesje vanuit het zuiden zorgt voor een goed gevoel. Ze voorspellen nog wat regenbuien dat zal hopelijk de vis doen azen. De 2 hengels worden dan ook secuur neergelegd op verschillende dieptes.
Denny en Quinte kom nog heel kort buurten maar vertrekken snel omdat er een bui erg dicht in de buurt is. Nog geen 15 minuten later barst de wolken en het plenst lekker door. Een school duikeenden hebben net mijn stek gevonden. En jawel de swinger zakt. Tjonge er ligt een kilo boilies en precies mijn aasje is gevonden. Gelukkig is het nog vroeg en kan ik mijn lijn opnieuw uitvaren.
Het was maar een kleine bui en de rust keer dan ook weer snel terug. Althans, de swinger klimt weer op en stop tegen de hengel aan. Ik pak de hengel en zit direct vast? Wat is dit nou? Hij zit zo vast dat ik alles kwijt ben. Snel alles weer in orde maken en terug naar de plaat. Gelukkig ben ik voorbereid en er lag een reserve systeem al klaar. Maar moet nog wel een reserve systeem klaarmaken voor de nacht. Dit is ook zo gebeurd.
3:37 uur piep! Ik kijk naar mijn hengels en zie niets. Wat is dat dan. Dat was mijn vismaat denny. Hij had 2 sms’jes gestuurd de eerste was " hee pik kan ik al foto’s maken?" En de 2de "en? Dikke vis ik hoop het echt". Ik reageert naar hem “nope niks :-(“. Denny was blijkbaar nog wakker en krijg direct een sms terug. " komt wel let maar op." positief is hij wel ingesteld maar helaas had hij ongelijk.
Nu ik dit schrijf is het al 9:00 uur en de aanbeten die ik hier gehad heb is altijd s’nachts op een enkele uitzondering na dan. Soms is een uitzondering een mooie vis. Die uitzonderingen vang ik graag.

Rond 10 uur ging ik opruimen. Waar ik niet bij stilgestaan heb was de hoeveelheid witvis op dit water. Bij het indraaien van de hengels werd het mepijnlijk duidelijk dat mijn keuze fout was. Ik had een te zachte boilie gebruikt hierdoor was deze van de hair afgegeten door witvis. Wat een kluns ben ik. Ook dit is karpervissen van fouten leren om volgende keer wel een big het net in te kunnen loodsen. Tot volgende keer.

Blog van 4 Juli (Spiegelkarper.eu Analytics)
Het is al weer even geleden dat ik begon ben met mijn website. Weliswaar was de site in een andere vorm. Helaas heb ik deze niet gearchiveerd. Jammer want in 7 jaar is de site 4 keer veranderd van style tot wat het hij nu is. Zoals elke site is hij nooit af en zal ook deze in de toekomst diverse verandering gaan doormaken.

De reden dat ik een site ging maken weet ik eigenlijk niet. Het leek me denk ik leuk mensen te vermaken mijn passie het karpervissen in diverse belevenis vormen. Veel kritiek heb ik ook gekregen maar ik bleef mezelf motiveren om de site uit te blijven breiden met verhalen , foto’s en andere items.

Januari 2010 ging de site in deze vorm online. Hierin was ook een stukje analystics opgenomen zodat ik kon bijhouden wat het bezoekers aantal is. In de eerste maand werden 136 bezoekers geteld die 780 pagina’s bekeken. Schokkende aantallen waren het zeker niet.

Vorige maand was dan eindelijk de dag aangebroken waar ik een behoorlijke tijd aan gewerkt heb. 1000 bezoekers in 1 maanddeel was een feit. Ondertussen is dit record opgelopen naar 1096 bezoekers per maanddeel van +/-30 dagen. De dag dat ik dit haalde was ik in mijn nopjes. Je doet zo veel tijd erin stoppen en dan blijkt dit gelukkig niet voor niets. Het aantal pagina’s wat bekeken werd was 3357 gemiddeld 3,5 pagina per bezoeker vind ik helemaal niet slecht.

Hieronder nog enkele feiten

Vanaf januari 2010 zijn er 8705 bezoekers op mijn site geweest die in totaal 30.183 pagina’s hebben bekeken. Meest bezochte pagina is uiteraard de hooft bladzijde maar hierna is de speciale KD rig en het verhaal Centerparks Heijderbos de top bezochte pagina’s. +/- 75 % van de bezoekers is volledig nieuw.

Het laatste waar ik heel trots op ben is dat mijn site uit 47 verschillende landen is bezocht is. Opvallend Vond ik Iran en Chili. Pas maar op Spiegelkarper.eu veroverd de wereld ;-D

Blog van 30 Juni (Een avondje vissen)

Het is zondag, de vrouw besluit niet zo veel te gaan doen vandaag. Ik start de dag met wat schoonmaakwerk in huis. Niet mijn favoriet maar je ontkom er niet altijd aan. In de middag zit ik een beetje te draaien op mijn stoel. Ik moet naar buiten en besluit toch even naar denny te gaan die op de plas aan het vissen is. Een kabbelend water ligt voor zijn tentje en dat wil ik natuurlijk ook.

Terwijl ik naar huis rij besluit ik om toch een uurtje te gaan vissen in de parkvijver bij mij achter. Gewapend met kattenbrokken ga ik de strijd aan met de karper. Vol spanning wacht ik totdat.....

 

Blog van 19 Juni (Storm weekend)

Het is alweer even geleden dat er een blog geplaatst is. De afgelopen weken zijn we wel wezen vissen maar kon niets verzinnen om over te schrijven. Als er tijdens het vissen niets gebeurd, dan mis ik een stukje inspiratie.

Het is vrijdag en had mijn zinnen gezet op een ander water.

Ook ik moet af en toe een visje vangen en besluit een goede emmer hennep te gaan voeren op een putje van hoogstens een hectare. Ik had in het verleden daar wel vaker gezeten, uit ervaring weet ik dat daar wel enkele mooie vissen hun ronde deden. Bij aankomst aan het water stond er een tentje. Het is vervelend als de ideeën die je heb, niet tot uitvoering kunnen komen. Gezien ik pas morgen ga vissen besluit ik even bij die jongen te gaan kijken. De vraag die hem stelde was of hij al wat had. Vrolijk beantwoorde hij de vraag met ja een 40 ponder. Hij moest er wel bij zeggen dat hij hem nog niet goed gewogen had. Later bleek de vis 40 lb te zijn. Omgerekend 36 a 37 pond. Wat een mooie schub. Nog een reden om de zaterdag daar te gaan zitten. Hij kon me melden dat hij morgen weg gaat zou gaan, hierdoor staan de deuren weer open voor mij. Zaterdag avond rij ik als een speer naar de put, ik kom de hoek om en ....... 2 tenten. Zwaar teleurgesteld moet ik een ander water gaan opzoeken. Met 2 personen bevis je namelijk de hele plas er is dan ook geen ruimte voor nog 2 mensen.
Wat nu? Toch maar weer het moeilijke water? Of een openbaar vaarwater. De keuze valt op het openbaar vaarwater hier hebben we in het verleden wel goed gevangen maar wel het kleinere slag vis. Nadat alles in positie is gezet voer ik 1,5 kilo boilies en laat het hennep achterwege. Het water staat bekend om zijn grote windes en brasems.
Dat is geen optie dus. Denny komt om 8 uur erbij zitten, voor mij kan het feest beginnen. Waarschijnlijk iets te hard geroepen want er rolt een dikke onweersbui net langs ons heen. Ik probeerde nog een schicht op de foto te krijgen maar dat is helaas niet gelukt.
De bui was nu wel heel dichtbij en terwijl ik de knop van het foto toestel indruk een run. Wel grappig dat nu op de foto de swinger tegen de hengel staat. Met de bui hijgend in mijn nek dril ik de vis super snel. Een schub van +/- 16 pond als resultaat. Een welkome gast na al die weken blanken.
Na het terug zetten gaan we slapen althans een poging daartoe. Continue knalt de wind op de tent en uitgaande jeugd maken slapen niet makkelijk. Ondertussen is het half 2 een knetterharde run doet me ontwaken en op sokken naar mijn hengel toe rennen. Het contact dat ik heb met de vis is vrij kort de vis schuurt de lijn stuk. Snel alles weer in orde gemaakt en wachten op de volgende.
Rond de klok van 5 krijg ik enkele piepjes bij het oppakken van de hengel blijkt het toch een karpertje te zijn. Een klein spiegeltje was het resultaat. Na een foto mocht deze weer zwemmen. Toen gebeurde waar ik bang voor was een school windes terroriseerde mijn stek de ene na de andere kwam boven. Na een 1 uur keerde de rust wel weer terug en kon ik ook nog een kort slaapje doen. Idd kort wat rond 8 uur werd ik weer wakker van een harde fluiter.
De vis wist weer bij de obstakels te komen met als gevolg een lijnbreuk. Toch maar weer een nieuw systeem eraan. Terwijl ik lekker zit te knopen krijgt denny een piep gevolgd door een volle run. Hij lag strak tegen de obstakels aan ik verwachte eigenlijk dat hij deze vis kwijt zou zijn. Dit gebeurde niet en een leuke schub mocht even poseren.
De laatste uren besteed ik dan ook met onderlijntjes knopen en het opruimen van mijn spullen. Ik loop naar denny om te zeggen dat ik zo ga opruimen om naar huis te gaan. Waarop ik vanuit mijn borstzakje geroepen wordt. Niet alleen de vis nam een run maar ik ook. Even later kan ik mijn 3de vis verwelkomen.

Een mooi schubje, niet al te zwaar maar wel een sportvis. De laatste spullen opruimen en op weg naar huis. Het was een Vermoeiende maar leuke nacht. Tot de volgende blog.

Blog van 3 Juni (Klote zooi)

Het was een lage week, de tijd leek niet voorbij te gaan. De week vissen van vorige week was niets anders dan een lichte teleurstelling. Het bleef dan ook de hele week door mijn kop zeuren. Waardoor ik ook slecht sliep. Ondertussen is het zondag en de lijnen zijn weer nat gemaakt. Het weer is goed, buien vallen met enige regelmaat de temperatuur ligt rond de 18 graden de wind zal nog wat gaan toenemen.

Althans dat hoop ik want deze is nu bijna niet aanwezig. Ik heb een stek op de windkant, hoop dat dit in ons voordeel zal zijn.

Terwijl ik zit te wachten op een aanbeet wacht ik ook op Denny. Denny had zijn meisje nog belooft weg te brengen. Dit was hij een klein beetje vergeten. Hieruit kunnen we opmaken dat hij, als zijn hoofd niet vast zat hij deze ook zou vergeten.

De aanpak vandaag is vrij simpel. Boilie op de hair en 4 erbij tegen de kant waar de wind op staat. De andere met een mini PVA zakje die flink in de bloedvorm dip is gezet vlak onder de kant vissend. Dat werkt op elk water alleen hier heeft het me alleen nog maar grote brasem opgeleverd.

Ondertussen is het 8:30 een volle run. Met gierende adrenaline pak ik de hengel. Ik maak contact met de vis. Dit is een big one. De vis zwemt naar open water en dan opeens is het over. De vis heeft zich vast gezwommen. Fuck fuck fuck het is over. Misschien wel de kans van het jaar en hij is weg. Ik vloek en tier maar maak alles toch in orde. Blijf ik die pech op dit water houden. Waarom zit het nou niet mee. Kan wel janken. Snel weer uitvaren en wachten op een nieuwe kans.

Rond de klok van 10 komt denny aan zetten. Ik ben nog steeds van slag. Een voordeel is dat denny een bakkie koffie voor me zet, maar dat is een schrale troost. De wind wordt steeds sterker met schuimkoppen erop. Perfect visweer en perfect weer om gezandstraald te worden. Echt overal zat zand 2 weken erna had ik er nog steeds last van.

De rest van de dag blijven de hengels staan zoals ze stonden. Er zat zo nu en dan nog wel een surfer door onze lijn maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Nu we 2 weken verder zijn baal ik nog steeds dat die vis me ontsnapt is. Daar sta je dan met lege handen dit is ook vissen.