Verhalen
=> Domain de Pimprez
Eindelijk was het zo ver, week 17. Voor vier nachten naar Frankrijk. Domain de Pimprez was onze bestemming. Een complex met drie leuke meren één meer van 3, 6 en 11 hectare. Onze stek wisten we al, poste 5. Deze stek ligt aan het grote meer van 11 hectare. De topvis van het water is rond de 55 pond. Niet verkeerd voor zo'n putje. Ook de andere wateren hebben toppers van soortgelijk gewichten.
Het is rond half vier toen Andre, (een collega van het werk) me op pikte voor mijn deur. Ze voorspelde niet zo mooi weer, en dat was toen we vertrokken al goed te merken. Enkele buien kletterde naar beneden. De rit ging eerste naar Hendrik ido Ambacht. Daar pikte we de aanhanger op met alle visspullen erin. Richard de broer van Andre had er ook erg veel zin in en we vertrokken dan ook snel richting het zuiden.
Voordat we de grens van Nederland naar België over gingen gooide we de auto nog even vol brandstof en wij namen een lekker bakkie koffie. Voor je het weet ben je door België heen en op de grens naar Frankrijk klaarde het zomaar even op. Ik wist al lang dat er nog een partij regen aan zat te komen maar hoopte dat we in ieder geval de spullen droog konden opzetten.
We draaide de tol weg op en het was nog maar 80 kilometer snelweg en 40 kilo meter binnendoor. We besluiten nog even te stoppen voor een bakkie koffie en de benen te strekken. Maar in plaats dat we naar het koffie tentje gingen draait Andre de snelweg af. Met als gevolg een lichte paniek om op tijd het tolgeld te pakken. Ook dit overleven we en zitten kort daarna aan de koffie. Niet veel later vervolgen we onze weg naar Pimprez.
Om kwart voor 10 komen we aan op locatie. Er staan nog twee Nederlanders te wachten op de stek. Uit het praatje blijkt dat ze vanuit Friesland zijn gekomen. Ze gaan op het 6 hectare meer zitten. En dat blijkt later in de week een goede keuze. De beheerder wordt gebeld en hij komt er direct aan. Niet veel later komt er een witte landrover de bocht om met daarvoor een half zwarte hond. De hond hoort eigenlijk wit te zijn maar de hond rent altijd achter de rover aan. En daar wordt hij behoorlijk vuil van.
Aangekomen op de stek spreken we met twee vissers die een weekend op de stek 5 hebben gezeten. Ze hebben 5 vissen kunnen vangen. Bijna alles is overdag in de ochtend. Ze hadden perfect weer gehad met een enkel buitje als uitzondering en lekker warm. Ideaal weer voor het voorjaar.
Snel bouwen we ons kamp op en verkennen het water. Ideaal is de diepte meter op mijn voerboot en komen er zo snel achter dat het meer bij deze stek bijna 4 meter diep is. Enkel diepteverschillen zijn te bespeuren. Deze lopen trapsgewijs af naar 4 meter. De hengels liggen dan ook nog maar net in en het begint lichtjes te spetteren. Nou dat belooft niet veel goeds voor de eerste dag. De regen word heviger, ik zie op dat moment ook nog eens dat ik mijn tent verkeerd heb neergezet. De helling waar mijn tent op staat veranderd, en er ontstaat zowaar een rivier. Het water loopt onder mijn tent door wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dat probleem lossen we later wel op. Pas aan het einde van de middag stopt het met regenen. Het avond eten kennen we lekker aan de tafel verorberen.
Na het eten is het Andre die het toilet gebouw gaat opzoeken. Richard en ik grappen even over dat Andre zijn hengel vast afloop en dat de middelste en de linker voor mij zijn en de rechter voor Richard. Andre is nog maar net uit het zicht en de middelste hengen komt tot leven. Ik hanteer de hengel en voel een vis aan de andere kant van de lijn met een behoorlijk gewicht.
Ik hou de lijn strak maar dan opeens springt de vis het water uit. De onderlijn breekt door dit geweld, en kon nog net zien hoe de steur terugzakt in het water. Een paar minuten erna komt Andre terug en ziet zijn hengel liggen. We vertellen hem wat er gebeurd was en hij baalt nu ook als een stekker.

Andre vertelde ook nog eens dat de toilet gebouwtjes ook niet alles was. Het toilet was schoon maar de krakkemikkige hokjes zaten vol met spinnenwebben en er lagen nog diverse peuken. Wel een armoedig gebeuren melde hij. We waren al blij dat de wc pot zelf wel schoon was.

De cabine, het derde hokje, daar zou een vriezer staan. Gezien ik 10 kilo bollen bij me heb zou het prettig dat deze in de vriezer konden overnachten. Wij met de tas daarheen, trekken de deur open, staat er geen vriezer. Alweer een tegenslag. Dan maar de bollen laten drogen in een bewaarzak. Zo blijven ze ook wel goed de komende dagen.

De eerste nacht verstrijk zonder enige actie. We hadden dat eigenlijk wel een beetje verwacht. Bij het krieken van de dag is het warempel droog. Helaas voor ons tot net na het ontbijt. Ik heb wel even mijn bivak verzet naar een droger gedeelte. Ondanks dat we van alles proberen, krijgen we die dag geen aanbeten.

De volgende nacht word ik gewekt door de pieper van Richard. Richard heeft een sounderbox die ik ook enkele jaren geleden had gehad. Bij elke piep was ik ook gelijk wakker. Richard had die nacht een dikke brasem te pakken. Andre kon maar niet begrijpen dat Richard er zo blij mee was. Ondanks dat ik er wel uit ben geweest is het me een beetje langs me heen gegaan.

Bij het ontwaken was het ondertussen al weer woensdag geworden. Ook de woensdag verliep erg rustig en er viel weer een behoorlijke hoeveelheid regen. Hierdoor bleef het water maar stijgen en zakte de water temperatuur nog verder. Richard zou nog even een klein wandelingetje gaan doen en hij zou gelijk de accu van de boot op de lader zetten. Toen hij terug kwam zei hij dat hij de accu op de vriezer had gezet. Een dubbele reactie naar hem was op zijn plaats. Vriezer? De beheerder had deze terug geplaatst en stond weer klaar voor gebruik. Jammer dat dit weer te laat voor ons komt.

Ook de nacht van woensdag op donderdag verliep zonder enige actie. En zo was het al weer donderdag. We zaten die dag laat aan het ontbijt rond half 10. Het was een soort van warm en de zon scheen. Heerlijk weer om een pannenkoek naar binnen te werken. Dan vanuit het niets een volle run op Andre zijn middelste hengel. Hij pakt hem van de steun en de top veer terug. Hij voelde een tik, maar helaas heeft de haak niet gezet. Mogelijk zat er wat wier op de haakpunt zodat hij niet heeft geprikt. Snel wordt de lijn uitgevaren naar de zelfde plek. Nog geen half uur later loopt de linkerhengel af. Opnieuw pakt hij de hengel en weer niets?

Bij het indraaien blijkt de onderlijn te zijn gebroken. Das mooi balen, hebben we eindelijk actie verspelen we ze. Om de klok van twaalf loop de middelste hengel af van Richard af. Gelukkig wist hij deze wel binnen te krijgen en een dikke spiegel van 31 pond ligt op de mat. Na wat foto's en video is de vis weer terug gezet in het water.
In de middag veranderde het weer. De bewolking neemt toe en voor de verandering gaat het toch weer regenen. Of we nog niet genoeg regen hebben gehad de afgelopen dagen. Ik weet ook dat de kansen nu een stuk kleiner worden.

Een dag zon en de vis kwam gelijk in beweging. Zoals gedacht vissen we de vierdaagse sessie uit zonder karper actie.

Alleen Richard weet de laatste nacht nog een zeelt te vangen. De volgende dag vertrekken we richting Nederland. Volgende keer beter.

Nog even wat punten opgesomd

- Op domain de Pimprez zijn voldoende stekken om er lekker te kunnen vissen.
- Er is een vriezer aanwezig om je vriezers goed te houden. Het kan zomaar zijn dat hij er nu niet staat.
- De opzichter zie je nooit. Al zou hij 2 uurtjes per dag besteden om hier en daar een praatje te maken. Dit zou een hele verbetering zijn.
- de toiletten kunnen er mee door. Al is het niet de netste toilet waar ik ook ooit op geweest ben. Ik ben de boom wc gewend dan is het snel goed.
- er zijn douches, ziet er niet uit, het is smerig en je moet er nog voor betalen ook. Wij zijn in ieder geval niet geweest. Bleg!
- Er is een water punt. Wel verstandig om drinkwater mee te nemen. Als je het kook gaat het ook prima.
- De stekken zijn niet overal heel netjes. Als het veel regent dan sta je tot je enkels in de bagger. Een laagje grint zou al wonderen doen.
- Het karperbestand is goed en zetten zo nu en dan ook wat vis uit. Overhand zijn spiegels.