-- Domain de Pimprez
-- Missie Tenerife
-- Vossenmeren
--
Target Volschub
--
Heijderbos
--
Frankrijk- Limoges
--
Info beekse bergen
--
Nederspiegels
--
Ergernissen
--
Concours 2006
--
Hilvarenbeek 2006-1
--
Hilvarenbeek 2006-2
--
Concours 2005
--
Jaarverslag 2005 - 1
--
Jaarverslag 2005 - 2
--
Jaarverslag 2005 - 3
--
Jaarverslag 2005 - 4
--
De Bolle
--
In Theorie
--
Praktisch Voeren
--
Karperen 1
--
Karperen 2
-- In Dienst vh Leger
-- Op Weg Naar:
-- Concours 2004
-- Jaarverslag 2004 - 1
-- Jaarverslag 2004 - 2
-- Jaarverslag 2004 - 3
-- Jaarverslag 2004 - 4
-- De verandering
-- De Voercampagne 1
-- De Voercampagne 2
-- Pech

Verhalen
=> Frankrijk vissen op Limoges
Beste sportvrienden

Op 30 mei 2009 ben ik vertrokken naar Frankrijk /Limoges . Toen ik aankwam op m’n bestemming keek ik nogal verwonderd naar het meer .

Het was zoals men gezegd had maar 5 ha maar enorm mooi , grote sparren een eilandje in het water , helemaal omringd door bomen en beekjes en maar gemiddeld 1 ½ m diep.

Al gauw maakten we kennis met de heel sympathieke Engelse opzichter Kevin en Dotty dat is Kevin’s moeder, zij is er de o zo lieve keukenprinces , want je kan er eten met alles er op en er aan , en nog héél lekker ook.

Eens we onze stek toegewezen kregen zagen we al karpers draaien waar je schrik zou van gekregen hebben, bij manier van spreken hebben we onze hengels op een record van tijd ingegooid , we hadden natuurlijk ook wat richtlijnen gekregen waar de goede plaatsen waren.

Patrick , mijn vismaat kreeg na 1 uur al een run dat beatwoord werd met een schub van 20.750 gr.

PB verbeterd met 50 gr ( haha ) maar hoe het ook maar mogelijk is , nog geen half uur later verbeterde hij zijn PB nog maar eens met een schub van 21.700 kg .
Patrick ving nog wat vissen terwijl ik geen enkele aanbeet kreeg.
Plots rond 17 uur kreeg ik een run en na ½ uur drillen lag er een mooie spiegel van 24.200 kg in de net , we stonden beiden met de mond open en vroegen ons af of we aan het dromen waren.

De volgende dag ving Patrick regelmatig vis, zowat alle gewichten door elkaar terwijl ik maar een enkele aanbeet kreeg dat beantwoord werd met een mooie spiegel van 18.600 kg.

Doordat Patrick meer runs kreeg dan ik, besloot ik een andere tactiek toe te passen , ik taste de bodem af met m’n lood en op een bepaalde plaats voelde de bodem hard aan.

Op zo'n een 80 m uit de kant naar het eiland toe , daar zou ( wat ik later bevestigd kreeg door Kevin ) een grintplaat liggen. Ik begon er op te voeren met mooi bereide hennep , pellets en bolies , dit liet ik dan 1 dag rusten.

De volgende dag had Patrick ondertussen al een 12 karpers en 5 verspeeld.
Toen ik mijn eerste lijn naar de plaat uitvaarde ( teleboot ) en terug hennep etc… dropte zag ik een karper rollen vlak naast m’n bootje, dit gaf me een enorm vertrouwen en spande heel vlug de lijn op , waker eraan en terug binnen varen.

Na ongeveer 1 uur kreeg ik een run , een spiegel van 14+ kg , kort daarop ving ik nog 2 vissen met een niet groot gewicht maar wel echt mooie vissen. De volgende dag ving ik nog 3 karpers ( meestal spiegels ) met een gewicht tussen de 13 en 16 kg.

Maar de dag nadien ging het er anders aan toe , ik ving 10 karpers met als kleinste 11.800 kg tot 25.150 kg , ik werd precies niet meer wakker , dit was echt niet te geloven !!

De volgende dag werd dit nog heviger want toen had ik er 1 minder maar dan wel 2 topvissen van 26.200 kg en 28.800 kg. De meeste vissen hadden nog niet afgelegd vandaar dat deze op een hoger gewicht stonden dan normaal , maar toch pfffff en wow !!

Ik dacht bij mezelf , dit zal het einde van deze sessie zijn want dit kan echt niet blijven duren , dit was abnormaal, maar vergeet het maar , want de laatste dag had ik er 11, “niet te geloven” met vier 25+kg en als topvis 29.600 kg. Dit was werkelijk de week van mijn leven , waar kun je dit nog beleven, want de plaats ( zeer goede stek ) de periode en nog niet afgelegd hebben en het aasgedrag, alles kwam tezamen , wat een geluk.

Maar dit is nog niet alles , mijn maat Patrick had 25 karpers en 14 kwijt ( de missers zijn eigenlijk beetje onvermijdelijk daar ) en met als topvissen twee 25+kg.
Ik zelf had 38 karpers en 11 kwijt.

Tot op heden zijn er nog kennissen naar ginder geweest en geloof het of niet, mijn sessie was daar een topsessie maar 25 vissen op een week met meerdere 25+ kg karpers is daar geen abnormale sessie.

Wat er ook heel interessant is , je moet geen tenten, stoelen, bedchairs en onthakingsmatten meenemen , alles is er ter beschikking en van degelijk kwaliteit !!


Wie er een week naartoe wil kan zich in verbinding stellen met
De Heer Eric Dalenoord

www.visvakanties.nl Daar komen pas je dromen uit !!

Mvg. Rudy Coussens