-- Domain de Pimprez
-- Missie Tenerife
-- Vossenmeren
--
Target Volschub
--
Heijderbos
--
Frankrijk- Limoges
--
Info beekse bergen
--
Nederspiegels
--
Ergernissen
--
Concours 2006
--
Hilvarenbeek 2006-1
--
Hilvarenbeek 2006-2
--
Concours 2005
--
Jaarverslag 2005 - 1
--
Jaarverslag 2005 - 2
--
Jaarverslag 2005 - 3
--
Jaarverslag 2005 - 4
--
De Bolle
--
In Theorie
--
Praktisch Voeren
--
Karperen 1
--
Karperen 2
-- In Dienst vh Leger
-- Op Weg Naar:
-- Concours 2004
-- Jaarverslag 2004 - 1
-- Jaarverslag 2004 - 2
-- Jaarverslag 2004 - 3
-- Jaarverslag 2004 - 4
-- De verandering
-- De Voercampagne 1
-- De Voercampagne 2
-- Pech

Verhalen
=> Jaarverslag 2005 deel 2
Het was ondertussen 8 uur geweest en aardig wakker. Nu kon ik de lijnen uit gaan varen. Terwijl ik de kant nader zie ik dat Paul bezig is om mijn lijn strak te krijgen. hij zegt tegen mijn ik krijg hem niet strak gedraait. Je swinger blijft zakken. Oke ik kom eraan, ik wist het natuurlijk al. Ik nam de hengel over draaide hem strak en hebben. Ja, het lijkt heel makkelijk te gaan maar ik was erg vermoeid van het varen en dan mag je ook nog een vis van 400 meter gaan halen. Een niet al te grote vis belande op mijn mat. Zo nu maar weer even rust. Ik was even af.

Na een koppie koffie, besloot ik gelijk 2 lijnen mee te nemen. Deze neer geleg aan de overkant en was al erg blij dat het in een keer goed ging.

Terwijl ik in een beetje mat zonnetje zit bedacht ik me dat het nu 7-3 is voor mijn, tenzei hij er ook nog gevangen heeft.

Op dat moment zie ik denny aan komen lopen, op dat moment met een erg boos gezicht. Ik vraag hem wat hij gevangen had en vertelde dat hij er net een verspeelde. Natuurlijk vroeg hij aan mij wat ik erbij had gevangen. Ik zei erg bluffend ga even zitten anders kan je de schok niet aan. Ik heb er nu 7 en zei ik ben net begonnen. Hij lachte en ging uitvaren. Paul kom je even helpen. En beide mannen vortrokken riching de stek van denny. Enkele minuten later krijg ik op de hengel die al 12 uur niets meer had gevangen een keiharde run. Hopla, vol in de steunen.

Terwijl de vis op zo’n 30 meter is hoor ik opeens een piep achter me, nee he niet nu. En nog een piep ik roep zo hard mogelijk Paul die komt aan rennen, maar en vraagt wat er is. Kan je even die hengel pakken er zit er een aan.

Alleen dat ging niet denny zat op het water met zijn lijn. Bel Patrick dan. Evenlater stond ik met 1 vis op de mat en met de hengel weer krom, komt Patrick aansjokken. En vraagt waar is Paul hij had hulp nodig.

Die is bij denny vertelde ik hem. Hij was alweer van plan om door te lopen. Waarschijnlijk had hij geen koffie op hij zag leek het mijn niet eens met een hengel krom staan. Hee, dodo je moet Paul niet helpen maar mij er licht een vis op die mat die moet je even tegen houden. De reactie was echt zo van who twee tegelijk. Evenlater lag er ook nog een Spiegel op de mat van beide ongeveer 15 pond. Na wat foto’s zijn de vissen weer terug gezet.
Denny en Paul kwamen terug en vroegen me wat ik had bij gevangen. En liet het via de camera zien. Zo denny heb je nog mooie praatjes en heel wijs zweeg hij. Ondertussen was het een stuk harder gaan waaien. Heb nog met pijn en moeite de hengels aan de overkant gekregen. Nou ik lag niet zo naar mijn zin maarja wat wil je de boot waaide bijna onderste boven. Ik ga vandaag niet meer het water op en wacht tot het wat rustiger is.
De dag verliep rustig verder rustig alleen denny ving er nog een. En gingen al aardig naar de laatse volle dag. Het weer was tot nu toe aardig meegevallen. Wat zon, 15 tot 20 graden en enkele uren regen. De vooruitzichten waren minder Zaterdag zou het gaan regenen en behoorlijk wat dus we besloten om niet te laat bnaar huis te gaan.
De laatste dag ving ik er nog 2 erbij denny deed hetzelfde met nog een 2 vissen dus stonden we op 11-6. zou die me inhalen. Het wordt wel moeilijk met nog maar 1 nacht op de teller. De andere drie waren nog vol op aan het zoeken, het wou ze maar niet lukker. Wal jammer want het leukste is natuurlijk dat iedereen een vis vangt.

De laatste avond, uit traditie is geboren dat we de laatste dag patat en snacks halen. Het was nu zo vroeg in het seizoen dat de snackbar toch allen maar op onze laatste avond open was.

Ik ging wel even halen, maakte een lijstje 3 familie zakken patat, 2 hamburgers 2 broodjes kaasuflee, 2 broodjes kroket 1 patat speciaal en 1 patat oorlog. Het valt toch wel mee dacht ik zo maar die prijs die toen zezegt werd ik viel bijna om. 56 euro. Goede morgen. Ik bedacht me nog krijg ik er de zaak erbij. Toen ik terug kam en we zaten te smikkelen, we leken wel een stel uitgehongerde mensen. Die avond was het lekker rustig, lekker uitbuiken en aan het bier dat moet natuurlijk ook op. En hoopla de slaapzak in. Tegen een uur of zes werd ik gewekt door een piep en zie de swinger langzaam zakken. Ik spring uit mijn slaapzak en hebben.

Na een drill en een kort gevecht voor de kant komt er een life klein spiegeltje boven water. Na het terug zetten van deze vis ben ik weer gaan slapen. Nou echt slapen werd het niet lag er net een tel in en de middelste hengel ging met een vaart naar beneden. Weer een doorsnee vis belande in mijn net. De hengels had ik niet meer uitgevaren omdat ik toch over een paar uur naar huis zou gaan. Met nog 1 hengel op de steun val ik weer in slaap.

Opnieuw leek het slapen maar 1 minuut terwijl ik toch een uur heb liggen slapen. Een oploper met een heel rustig tempo. Echt centimeter voor centimeter. Ik pak die hengel en bong het leek wel een blok beton. En dat op zo’n afstand, dit was weer een goede vis dat wist ik meteen.
De vis kwam tergend langzaam naar mij toe. Op nog ongeveer 30 meter zie ik de vis draaien, en dacht dat ik ernaast zat qua grote. Grote vissen blijven vaak diep.op zo’n 10 meter zie ik hem draaien. Zo das nog een beste vis zeg. Na 10 minuten een spannende strijd belandt er een karper van een zeer goede format in mijn net. Zelf gokte ik op een pond of 27 a 28. En pakte mijn unster en deed de vis in de weeg zak. Ik lift de vis en richt mijn ogen op ongeveer de dertig pond. De naald schiet met een noodgang over de dertig pond. En ben mijn naald kwijt, die zit achter mijn duin en kijk 18 kilo.

Zie ik dat wel goed, en weeg de vis opnieuw met nu de zak ergoed af. De eerste meting is altijd bij mij een globale en wist dat de zak ongeveer een halve kilo weegt.

Nu hijs ik de vis op en hield er rekening mee dat deze op de 17,5 kilo uit zal komen.

En gelijk had ik. Met een oer kreet wist het hele meer dat ik een nieuw persoonlijk record had. De vis werdt gelijk de bewaarzak in gestopt. Nadat dit gebeurd was gelijk naar denny en vertelde het verhaal. Maar de reactie was niet bepaald leuk. Waarschijnlijk omdat ik hem wakker maakte en het niet besefte. Daarna naar Paul die dacht dat ik een geintje maakte, maar kwam er wel uit om te kijken. Nadat hij de bewaarzak zag liggen feliciteerde hij me met mij n vangst. Nu Patrick en richtie nog en keek richting hun en zag Patrick staan met een hengel. Daar ga ik natuurlijk even kijken het was namelijk zijn eerste vis na 7 nachten. Toen ik daar aan kwam had hij hem net in zijn net zitten een mooie Spiegel. Ik vertelde dat ik een neiuw PR had. En we gingen gelijk foto’s en film maken. Na het fotograveren van Patrick zijn vis. En gingen we door met de mijne. Ze keken met grote ogen naar de bewaarzak wat een knoepert. Na de foto’s en dergelijke en de vis weer terug in zijn element te hebben gezet. Ben ik nog steeds in een roes.

Een beter einde van zo’n week kan ik me niet wensen. De allerlaatste kans op vis en dan met zo’n vis afsluiten. En natuurlijk niet te vergeten bijna iedereen had er wel een gevangen of daar een kans toe gehad. We kijken nu al uit naar de volgende keer dat we dat in die mooie omgeving mogen bivakkeren.

Einde deel 2