-- Domain de Pimprez
-- Missie Tenerife
-- Vossenmeren
--
Target Volschub
--
Heijderbos
--
Frankrijk- Limoges
--
Info beekse bergen
--
Nederspiegels
--
Ergernissen
--
Concours 2006
--
Hilvarenbeek 2006-1
--
Hilvarenbeek 2006-2
--
Concours 2005
--
Jaarverslag 2005 - 1
--
Jaarverslag 2005 - 2
--
Jaarverslag 2005 - 3
--
Jaarverslag 2005 - 4
--
De Bolle
--
In Theorie
--
Praktisch Voeren
--
Karperen 1
--
Karperen 2
-- In Dienst vh Leger
-- Op Weg Naar:
-- Concours 2004
-- Jaarverslag 2004 - 1
-- Jaarverslag 2004 - 2
-- Jaarverslag 2004 - 3
-- Jaarverslag 2004 - 4
-- De verandering
-- De Voercampagne 1
-- De Voercampagne 2
-- Pech

Verhalen
=> Jaarverslag 2005 deel 3

Het Natte Pak

De schaduw van mij n tent rekt steeds meer uit. Het veld is zelfs te kort voor hem. De avondzon waarmee de rust keert aan onze recreatie plas is ook het startsein voor de nacht. Het is eigenlijk niet het weekend om te gaan vissen. Erg warm was het geweest en de vangsten waren er niet of nouwelijks. Maar om nou thuis te gaan zitten is ook niets. Met nog geen half uurtje is het water veranderd in een Spiegel.

De volgende morgen met een zeer rustige nacht achter de rug, is het weer niets veranderd. Zeer warm al zweten kom ik de tent uit. Mijn vismaten in spee, denny en Patrick hadden ook niets gevangen.

Niet zo verwonderlijk maar toch. De hengels lagen over het gehele meer verspreid, misschien is dat het wel. Het is natuurlijk erg warm en het meer heeft totaal geen beschutting.

En besloot de hengel onder een aantal struiken te leggen daar was de enige plek met schaduw. Tijdens het neerleggen van mijn aas merkte ik dat het er erg ondiep was zo’n 50 cm uiterst.

Ondanks deze actie verliep de dag nog rustig. Heb heerlijk in de zon gezetten en met een koud biertje erbij is dat best uit te houden. De avond viel, terwijl de wind me zegt dat deze ook gaat slapen. Denny was even naar zijn tent om even wat spullen te pakken. Terwijl hij terug komt lopen kijk ik even van de hengels af. Toen ik terug naar de hengels keek zag ik dat er iets veranderd was. De top stond een stuk krommer en sprong gelijk op. Die is voor mijn bedacht ik me nog terwijl ik de hengel greep. HANGEN!! Denny veranderde gelijk van koers en ging zijn waadpak halen.

Het is namelijk een beetje ondiep langs de kant. Het water staat te boek als een water waar zeer grote vissen zwemmen, maar kon op die afstand niet voelen of het een grote was.

Toen de vis eenmaal bij de kant was zwom deze richting het riet als die maar niet erin zwemt. Denny stond er al klaar om te scheppen alleen het was een beetje donker en zag niet waar de vis zat.

Opeens schuurde hij ergens langs en met het grote vissen verhaal in mijn achterhoofd nam ik geen enkel risico. Met de kracht term “Alles voor de vis” sprong ik met kleding en al in. denny kijkt verdwaast om die actie had hij ook niet verwacht. Een korte tijd erna schepte denny de vis, een niet al te grote vis lag in mijn net. Na weging bleek de vis 18 pond te zijn. Het was wel een punt gave vis die na wat foto’s terug gezet werd in zijn domein. De lijn is gelijk weer uitgevaren naar de zelfde plek want je weet maar nooit.

Voor het slapen hebben we nog even gelachen over de actie die ik had gemaakt. Wel vervelend dat ik voor zo’n “kleine” vis erin ben gesprongen.

Maarja eigenlijk heb ik het voor elke vis het wel over maar wel alleen als het moet natuurlijk.

De nacht verliep erg rustig en het was de volgende ochten snel erg warm in de tent terwijl ik toch nog probeerde te slapen lukte met het niet echt. Evenlater stond er ook nog bezoek aan mijn tentdeur. Ik vertelde hem van mijn actie. Hij lache en zei “die hoop ik echt niet te vangen”. Waarom niet? “Ja” zegt die “ zit je hier zo lang en dan vang je een knoll nou dan blank ik liever”. Ik begreep totaal niets van wat hij zei. Vissen gaat toch om lekker met je vrienden of alleen te vissen te genieten van je omgeving en als je geluk hebt ook nog een vis vangen. En dan maakt mij niet uit hoe groot. Tuurlijk hoop ik dat ik een grote vang, maar geniet ook van de kleintjes. Ik vond dat hij de spijker erg mis sloeg.

Afijn terug naar mijn verhaal. Het was inmiddels tegen 11 uur en bloed verziekend heet. Opeens een piep. Hee, die is van mijn ik zie de hengel die onder de struiken licht krom staan.

Het zelfde als de avond ervoor denny gaat zijn waadpak aan doen en staat klaar om te scheppen. Ik voelde meteen dat het een kleine vis betrof.

Even later zag ik hem door het water heen glijden ( heb daar ook nog een foto van). Denny zei dat het een Spiegel was, en moest hem even later gelijk geven.

Na weging bleek de vis 14 pond te zijn, maar wat een mooie vis.

De verdere dag ging visloos voorbij. Maar wat een mooie dagen, aan 2 kanten verbrand en 2 mooie vissen. Niet zo groot maar wel erg mooi en dat op een moeilijk water. Het gehele weekend was ik de enige die vis had gevangen door gewoonweg te kijken. De volgende keer meer geluk met de grote vissen en dat is namelijk wel gelukt lees maar verder in hoofdstuk BONUS WEEKEND. DEEL 4 binnen kort te lezen.

Einde deel 3