-- Domain de Pimprez
-- Missie Tenerife
-- Vossenmeren
--
Target Volschub
--
Heijderbos
--
Frankrijk- Limoges
--
Info beekse bergen
--
Nederspiegels
--
Ergernissen
--
Concours 2006
--
Hilvarenbeek 2006-1
--
Hilvarenbeek 2006-2
--
Concours 2005
--
Jaarverslag 2005 - 1
--
Jaarverslag 2005 - 2
--
Jaarverslag 2005 - 3
--
Jaarverslag 2005 - 4
--
De Bolle
--
In Theorie
--
Praktisch Voeren
--
Karperen 1
--
Karperen 2
-- In Dienst vh Leger
-- Op Weg Naar:
-- Concours 2004
-- Jaarverslag 2004 - 1
-- Jaarverslag 2004 - 2
-- Jaarverslag 2004 - 3
-- Jaarverslag 2004 - 4
-- De verandering
-- De Voercampagne 1
-- De Voercampagne 2
-- Pech

Verhalen
=> De Voercampagne Deel 1
December 2001, PLOF! ja hoor de karperwereld ligt weer op de mat. Ik zie Alijn Danau pronken op de voorkant met een echte leder hij zal wel over de 40 grens zijn bedenk ik me. Vol spanning maak ik hem open, net een kind die een pakje krijgt voor kerst. JAH zie je wel 23,1 kilo, een heuse 46 pond. Ik zet mezelf op een rustige plaats en liet het me overkomen.

Een paar dagen later zat er nog steeds iets in mijn hoofd, het was ook zo veel informatie, ik kon het niet op de plaatsen krijgen. Totdat ik op een aangename avond bij mijn vismaat en zeker ook neef Paul, op de koffie zat. Net een trechter waar het laatste druppeltje zijn plaats vond.

“Ik heb t” schreeuw ik het uit, Gelukkig was Paul zijn vriendin niet thuis, anders was ik vast niet meer welkom geweest. Paul keek me verbaast aan, “wat?” Vroeg hij. Waarom zou ik maar 1 goed idee gebruiken als je er 10 worden aangereikt. Ik zag aan zijn ogen dat hij er de ballen van begreep. Ik legde het hem uit, in de nieuwe karperwereld stonden een paar artikelen, die ik ging gebruiken. Als eerste een artikel van Geest Ooms en een zeer interessant artikel van Eddy sterckx.

De basis is, het maken van een mix die goedkoop en effectief is. En het verzinnen van een voerstrategie. Ik had keuze uit 2 wateren in de buurt het ene water was een open water circuit die met kilometers vaarten bij elkaar geplakt is. En een put waar niks in of uit kan. Voor mij is het een uitdaging om op een open water te zitten, daar kan je nog voor verrassingen komen te staan. Dat was dus een punt voor dat water. Maar nu, het karper bestand, ja het putje stond bekend om de zeer grote en zeer mooie vissen. Het circuit water zaten ook meer kleine en ook hele mooie, maar het gewicht van de zwaarste vissen van het water scheelde 8 pond met elkaar. De keuze viel dus op de put.

Nu werd het moeilijk een bekend water, veel vissers, zelfs in januari. Gericht voeren ging natuurlijk niet wand dan had je kans dat iemand op je stek gaat zitten. En dan zou het voor niets zijn geweest. Wacht even ik heb ergens wat gelezen, in karperwereld nummer 13 geloof ik, staat een stuk over voeren. Voeren over het hele water. We besloten dit gewoon te doen. Het was dus van belang dat we veel boilies draaiden in zo min mogelijke tijd.

De boilie fabriek

Drie dagen erna stonden we in de keuken, we begonnen voorzichtig met 20 eieren. Het ging nog niet zo soepel, de ruimte was wat beperkt. En de oude kit spuit werkte ook niet echt mee. Dit moet anders.

Omdat ik bekend was bij een scoutinggroep met een zeer geschikte keuken en deze nietonbelangrijk mocht gebruiken is het zeer veranderd. Door deze aanpak sloeg ik gelijk twee vliegen in een klap. We hadden ruimte en genoeg keuken gereedschap om grote hoeveelheden te koken en te laten drogen. Twee dagen erna stonden we in die keuken met 40 eieren binnen 2 uur lagen er zoon 5000 ronde knikkers van 16 mm te drogen.
We begonnen elkaar een beetje aan te voelen. Net een geoliede machine. De 60 eieren op een avond werden heel gewoon en dan deden we het best rustig in 3 uurtjes. Naar mijn mening kon het veel sneller, omdat alles met de hand werd gedaan zonder kloppers en draaiers.
Wel hadden we een boilie plank en een veel te kleine moet ik zeggen. 12 boilies per keer. Het probleem was ook dat ik met de slierten veel te snel ging. Dus besloot ik een grotere plank aan te schaffen. Je voelt hem al aankomen de slierten gingen nu weer te langzaam. De oplossing was een soort van simpel een oude gehakt molen daar moet het mee lukken. Drie gaten erin van 15 mm en draaien maar. Perfect, 60 eieren in anderhalf uur. Het is bijna een boilies fabriek.
Na veel boilies gedraaid te hebben, was het consequent voeren een vereiste, 1 keer in de 2 dagen liepen we langs het water, weer of geen weer. Met ongeveer 2 a 3 kilo boilies.
Na een week of 4 voeren hoorde we dat we niet de enige waren met het voeren over de hele plas, “ja wat nu” doorgaan? Na wat wikken en wegen gingen we gewoon door dat is niet de slechtste keuze geweest.

De eerste sessie

Na 5 weken was het dan zo ver we gingen vissen, het was eind januari dus veel ervan verwachten deed ik niet. En om het even compleet te maken stormde het nog ook. Een kracht 10 denderde op de kant, ik vroeg me af of mijn bivvy het wel zou houden( ik had toen nog geen stormstokken). Het werd al snel donker, en lag dus al snel op een oor. Het stormde echt hard ik hoorde alleen maar gesuis langs die tent.

Opeens een piep, ja maar wat wil je met die wind dacht ik. Piep piep pieeeeep, ik spring uit mijn bed een zakker en sla aan, hebben. Zo nu niet verspelen het kan een hele grote zijn. Na tien minuten lande er een spiegelkarper in mijn net, niet zo grote zag ik al maar zeker niet verkeerd. Na weging bleek die 22 pond te zijn.
De rest van de nacht gebeurde er weinig, het is gewoon een moeilijk water en omdat we er een karper vingen in januari gaf ons wel hoop. Om de week erna weer te zijn.

BINGO

Na deze vis gingen de weken snel, er gebeurde weinig. 7 maart kom ik er helaas niet bij zijn ik had een feestje van mijn nicht die was 12 ½ jaar getrouwd. Het was een uur af acht, toen mijn gsm rinkelde. Paul thuis verscheen er in mijn display. “He?” hoe kan dat nou, hij was vissen, toch? Het werd snel duidelijk het was zijn vriendin.

Ze zei , “Rens je moet even Paul bellen hij heeft een leuke vis gevangen” ik vroeg haar hoe of wat, maar dat kon ze niet vertellen. Ik belde hem, met de vraag “en?” hij vertelde dat het een spiegel was van maar liefst 37,3 pond. ik wist op dat moment niet goed wat ik moest zeggen. Ik feliciteerde hem met zijn vangst en beloofde hem dat ik de volgende morgen langs zou komen om foto’s te maken.
De volgende ochtend stond ik voor zijn tent, hij zegt je wil het niet geloven ik ving er later op de avond een 22 pond spiegel.
Op dat moment begon ik te twijfelen een moeilijk water en hij vangt er 2 op een nacht in maart? Bijna onmogelijk. 10 minuten erna zag ik het bewijs twee zaken met inhoud. Eerst een bak koffie en hem feliciteren. Het heeft dus wel gewerkt, “he” daar is geen twijfel meer aan mogelijk de voercampagne werkt.

Rens kop