-- Domain de Pimprez
-- Missie Tenerife
-- Vossenmeren
--
Target Volschub
--
Heijderbos
--
Frankrijk- Limoges
--
Info beekse bergen
--
Nederspiegels
--
Ergernissen
--
Concours 2006
--
Hilvarenbeek 2006-1
--
Hilvarenbeek 2006-2
--
Concours 2005
--
Jaarverslag 2005 - 1
--
Jaarverslag 2005 - 2
--
Jaarverslag 2005 - 3
--
Jaarverslag 2005 - 4
--
De Bolle
--
In Theorie
--
Praktisch Voeren
--
Karperen 1
--
Karperen 2
-- In Dienst vh Leger
-- Op Weg Naar:
-- Concours 2004
-- Jaarverslag 2004 - 1
-- Jaarverslag 2004 - 2
-- Jaarverslag 2004 - 3
-- Jaarverslag 2004 - 4
-- De verandering
-- De Voercampagne 1
-- De Voercampagne 2
-- Pech

Verhalen
=> Info Beekse Bergen
We gaan terug naar het jaar 1996. In dat jaar was ik 15 jaar, mijn ouders zochten altijd een vakantie park uit. Ik was toen al verslaaft aan karperen mijn ouders hadden een park gevonden waar ook een groot meer aan lag. Hier zouden we een week gaan vertoeven. De karperstokken gingen dan ook mee. En dat was dan ook het enige wat ik mee nam, ik had nog geen tent, stretcher en ga zo maar door.

Bij aankomst moest ik wel even slikken. Het water was zo groot, groter dan wat ik ooit had bevist. Het was een meer van +/- 70 hectare, ik was onder de indruk. Waardoor ik het niet meer kon overzien en uiteindelijk zonder karper naar huis moest.

Een ding wist ik zeker dat ik terug zou keren. In mei 1999 waren we pas weer terug voor een 5 daagse sessie , Paul en Denny waren mee. Onze stek werd het kanaal, na 4 nachten daar te hebben gezeten ging ik met 1 vis naar huis. En dat was dan ook een PB van 27 pond.

Dit heb ik nog 2 keer volgehouden tot ik voor mijzelf de knoop doorhakte om op het meer zelf te gaan zitten. Het kanaal was hollen of stilstaan voor iemand die maar 1 week in een het jaar daar zit is dat natuurlijk een kans 50/50.

Het meer was ook heel anders geen stromingen van scheepvaart. De bodemstructuur is voornamelijk zand. Het voedsel aanbod is er redelijk. Maar de vissen worden wel volop belaagd. Wat ook te merken aan de vangsten over het algemeen. Want het gebeurt ook dat ikzelf thuis kom met enkele of geen vis. Zet dus niet te hoog in als je daar gaat zitten. Alles wat je vangt is mee genomen.

Nadat ik enkele keren goed heb zitten vangen weet ik ook aardig hoe de visstand eruit ziet. Op de plas is het gemiddelde gewicht zo’n 15 pond met af en toe een uitschieter naar boven de 20 pond of zelfs hoger. De zwaarste vis bij mijn bekend is net boven de 40 pond. Toch een vis waar je voor zit. Over het algemeen vangt men de grootste vissen op het kanaal. Maar daar is het dan ook moeilijker dan op het meer. Toch dat hollen en stilstaan gevoel.

Aas is gemiddeld belangrijk. Met alles kan je vangen als de vis er zin in heb. Maar zelf waren de tijgers favoriet. Veel mee gevangen maar ook veel kleine vissen. Maar dat drukt de pret niet. Ik kwam daar voornamelijk in het vroege voorjaar met lucht temperaturen van +\-6 graden wel zwaar. Maar ving dan mijn vissen op een metertje water. Met de visvinder werkt niet. Je ziet grote scholen maar vangt er niet een. Het eerste huisje vanaf de brug is 79 daar heb ik ook in de buurt gevist en dan lag ik tegen de rondvaarboot aan.

Een nadeel van het water is dat er veel brasem zit. Dit kan als je ze op je stek heb leiden tot veelvuldig vangen van deze slijmerige vloerkleden. Hennep en pallets trekken deze “schitterende”vis erg aan. Dus hou je aas in de gaten. Ook zitten er enkele graskarpers die een erg groot formaat hebben. Zo wist denny in 2009 een grassie te vangen van 18,5 kilo.

Daar kon ik nog wel wat vissen vandaan halen. Verdere gedeelten daar is het erg diep en heb er niet heel veel ervaring mee alleen dat het mij nooit is gelukt om daar vis uit te krijgen. mijn neef heeft daar in de zomer gezeten dan kan je voor de huisjes best wel een visje vangen.

Na 14 jaar er te hebben gezeten is het water voor mij klaar, ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mogelijk dat ik er nog wel eens een keer heen ga. Het blijft een water met vele mogelijkheden. En weet ook dat ik nog niet alles heb gevangen wat er mogelijk zwemt. Maar eens moet je een grens trekken.

Succes in de Beekse bergen

Rens Kop