-- Domain de Pimprez
-- Missie Tenerife
-- Vossenmeren
--
Target Volschub
--
Heijderbos
--
Frankrijk- Limoges
--
Info beekse bergen
--
Nederspiegels
--
Ergernissen
--
Concours 2006
--
Hilvarenbeek 2006-1
--
Hilvarenbeek 2006-2
--
Concours 2005
--
Jaarverslag 2005 - 1
--
Jaarverslag 2005 - 2
--
Jaarverslag 2005 - 3
--
Jaarverslag 2005 - 4
--
De Bolle
--
In Theorie
--
Praktisch Voeren
--
Karperen 1
--
Karperen 2
-- In Dienst vh Leger
-- Op Weg Naar:
-- Concours 2004
-- Jaarverslag 2004 - 1
-- Jaarverslag 2004 - 2
-- Jaarverslag 2004 - 3
-- Jaarverslag 2004 - 4
-- De verandering
-- De Voercampagne 1
-- De Voercampagne 2
-- Pech

Verhalen
=> Jaarverslag 2004 Deel 3

Hilvarenbeek 2

Ik bedacht me, dat ik het hele eind weer terug moest varen, maar als een fanatiek vissen betaam, deed je dat gewoon. Na het uitvaren hoefde we niet lang te wachten. Een knoert harde fluiter als gevolg. Het was niet te geloven. Het was tien minuten, nadat ik had uitgevaren.

Weer vond een ondermaat karper mijn net.
Na deze vangst was het Denny zijn beurt. Bij het binnen draaien, lagen er een paar boten te wachten op de doorvaart naar het kanaal. Door de wind verlijerde deze schepen behoorlijk, waardoor één van de schepen moest keren. Je voelde hem al aankomen, die voer dus over denny zijn lijn heen. Gevloek en getier naar de schipper als gevolg. En niet geheel onterecht, hij had hem zien staan met de hengel.

Na de tocht naar de overkant hoorde ik een paar piepjes vanaf mijn kant. Voordat ik aankwam, was de pieper aardig aan het gillen. Ik pakte de hengel en voelde een tik, en het was over. De plek die ik beviste, lag vlak bij een taluud. Het was zo helder water dat je de stenen kon zien liggen. Daar was de vis waarschijnlijk overheen gezwommen. Dus helaas de eerste vis die was ik kwijt.

De uren erna leverde geen vis meer op. Het was ondertussen acht uur ‘s avonds en Denny kreeg een rustige oploper. Het ging lekker! De achtste aanbeet en twee verspeeld. Deze wist denny te verzilveren. Dan kwam de teller; zes vissen en twee verspeeld. Het ging gelijk op, drie om drie. De nacht ging visloos voorbij, alleen Den had er een verspeeld. De volgende ochtend kwamen de jongens van de gastank even langs. En stonden verbaasd te kijken dat wij er al ieder drie hadden. De dag ging rustig voorbij.

Om elf uur was het mijn beurt, een goede dril en door de lijn van Denny wist ik het net onder hem te schuiven. Het was een behoorlijke vis.

Na de weging bracht hij 21 pond op de weger. De eerste Hilvarenbeek twintiger vis was een feit.

Om elf uur was het mijn beurt, een goede dril en door de lijn van Denny wist ik het net onder hem te schuiven. Het was een behoorlijke vis. Na de weging bracht hij 21 pond op de weger. De eerste Hilvarenbeek twintiger vis was een feit.

De tijd vloog als de brandweer. Het was ondertussen al weer woensdag en we bleven tot zaterdag ochtend. We waren op de helft en bleven af en toe een visje vangen. De wind was erg toegenomen die woensdag. Het was haast niet te doen om naar de overkant te varen. Grote schuimkoppen sierde het water. Maar nog een ander probleem dook op.
Een paar Zodiak stuiterde over het water. Het vervelende was, dat op het moment dat je bijna aan de overkant was, die bootjes uit het niets aankwamen en als een gek over je (op dat moment nog drijvende) lijn vaarde, met lijnbreuk als gevolg. We hadden het al eerder gehad (een paar keer) op de maandag en moesten nieuwe lijn hebben. Alleen op dinsdag was Vlamix dicht en daar had ik niet over nagedacht. En stond ik dus voor joker in Tilburg. Het was perfect weer! Alleen jammer dat het zo moeizaam ging. Ons leverde die dag nog enkele vissen op. Einde van de dag stond de teller op zeven voor Denny en negen voor mij. En ieder twee verspeelt.
Op donderdag was het wat rustiger, wel ieder één vis. Maar de grote vissen bleven uit. Bij de gastank was er al één naar huis gegaan. Ze hadden er nog steeds maar één.
De anderen bleven nog zitten. Jan (die kennis), had er nog één op het kanaal gevangen van 21 pond. Dus in verhouding gingen onze zaken erg goed.

Die vrijdag was de start niet al te best, windstil en regen. Alles was vochtig door het weer en moesten dan ook noodgedwongen in de auto gaan zitten om nog een beetje gezelligheid te proeven. Ook leverde die dag weer wat meer vissen op. Om een uur of twaalf ’s middags kreeg ik een fluiter. De vis dook gelijk de hoek in bij Denny en zat vast. Ik riep Denny om de hengel met de boot richting zijn stek te loodsen en daar de dril af te maken.

Denny nam de hengel in het bootje en ik liep richting zijn stek. En zag een vis liggen langs de paaltjes voor de kant. Een redelijke vis probeert zijn uiterste best te doen om de haak uit zijn bek te krijgen. Dat liet ik natuurlijk niet gebeuren en deed mijn schoenen en sokken uit en liep met het net naar hem toe. En liet de vis rustig in het net glijden. De naald van de weger bleef hangen op 21 pond. Mijn derde twintiger die week.

Later die dag ving Denny nog een vis van 17 pond. Een prachtvis dat wel, maar ging de 20 pond grens niet over, helaas voor hem. Het zat er niet meer in voor hem. We vertrokken die zaterdag ochtend met een dubbel gevoel! We baalden dat we niet langer konden blijven, maar hadden nog nooit zo lekker gevangen op dat water.

De eindstand was dan ook niet vervelend. Negen vissen voor Denny en veertien voor mij. En vier verspeelt. Toen sloten we de vakantie af op 27 aanbeten en 23 verzilverd. Bijna alles werd overdag gevangen. Op drie à vier vissen na.

We komen terug en hopen dat het ons dan weer zo vergaat of beter natuurlijk.

Einde deel 3 => Ga hier naar deel 4